Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین سلطان محمدی منتقد و نویسنده سینما و تلویزیون در خصوص کم و کیف دو مجموعه تلویزیونی در حال پخش «روزهای ابدی» و «با خانمان» با خبرگزاری برنا به گفت و گو پرداخت و با نگاهی پیش بینانه سه سریال جدید سال 1400 را از لحاظ کیفیتی از نظر گذراند و با پیشنهادی به مسئولین تلویزیون به کلام خود پایان داد که به شرح زیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین سلطان محمدی، منتقد سینما و تلویزیون نظرش را در خصوص هر یک از این دو سریال «روزهای ابدی»، «با خانمان» بیان کرد و به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: در سریال «روزهای ابدی» دستمایه قرار دادن تاریخ معاصر جرأت و جسارت می خواست اما چگونه  پردازش به آن جای سوال است. موضوعات تاریخ معاصر به دلیل اینکه شاهدان زنده و زیادی دارد محل برداشت و تعبیر های متفاوت است در واقع هر کسی از زاویه ای به ماجرا نگاه می کند، اینکه زاویه دید سریال، نویسنده یا تلویزیون چگونه است جای سوال است. وقتی که قرار است سریال یا فیلمی را از دوران انقلاب بسازیم باید توجه داشته باشیم که چگونه تاریخ را بیان کنیم. درواقع ما رویداد را در کاغذ داریم اما در پردازش طبیعی است که کارگردان، فیلمنامه نویس و خیلی از عناصری که درگیر ساختن فیلم هستند به اصطلاح پردازش تصویری را تصور کنند و بعد بتوانند سریال یا فیلم را برای ما بسازند. مواردی که در این سریال و بعضا حتی در تیزر نشان داده می شود الگو های ایرانی نیست در واقع الگوهای گرفته شده از فیلم های خارجی و تصاویری است که ما خارج از سینما و تلویزیون ایران آن را دیده ایم. در حال حاضر این سریال بخش هایی از بازی را نشان می دهد که پذیرش آن کمی سخت است و بعید می دانم که در واقعیت رخ داده باشد.

او ادامه داد: پردازش رویداد معاصر به همین سادگی نیست. ضمن احترام به آقای شمقدری سریال تا به الان خوب نبوده است و این کارگردان عزیز با توجه به اینکه سال ها مشغول به کارگردانی نبوده چگونه این سریال در اختیارش قرار داده شده و توان حرفه ای اش محک زده می شود. خروجی این سریال تا به این لحظه خیلی محکم و مطمئن نبوده است.

این منتقد افزود: سریال با خانمان سریالی کمدی است و این موضوع مورد  قبول است اما تنها نکته این جا است که چرا در ایام فاطمیه این سریال کمدی را در تلویزیون پخش می کنند؟

شبکه سه در تایم مشخصی با خانمان را پخش می کند و ساعاتی بعد برنامه های فاطمیه را روی آنتن می برد، می خواهم بدانم تکلیف ما چیست؟ باید خنده سر دهیم یا اینکه گلویمان را بغض بگیرد و اشک بریزیم. به نظر من این بی تکلیفی شبکه سه می باشد که برنامه های مسابقاتی خود را برای فاطمیه برداشته اما سریال کمیک را نشان می دهد.

او بیان کرد: تا الان سریال ابتکاری و جذاب ساخته نشده است و روش اجرا شده، تجربه شده یا عملی شده فضای مجازی را بر لب کاراکتر ها نشانده ایم که بگوییم ما هم سریال ساخته ایم در حال حاضر عوامل هر دو سریال تلاش خود را کرده اند اما کلیت ماجرا خوب از آب در نیامده است.

سلطان محمدی در این راستا که با وجود ساخته نشدن پایتخت چه پیش بینی در خصوص کیفیت سریال های جدید تلویزیون در سال 1400 از جمله « ن.خ3»، «همبازی» و « بوتیمار» دارد خاطرنشان کرد: اگر خبری که در مورد ساخت سری جدید «پایتخت» آمده عملی شود بقیه سریال های نام برده را بدون تعارف تحت الشعاع  قرار می دهد و سریال «ن. خ 3» باید در ماه رمضان پخش شود چرا که ممکن است «پایتخت» به عنوان مینی سریال مجوز پخش بگیرد و حتی امکان این هست که از قسمت های قدیمی آن به صورت خلاصه روی آنتن بیاورند و با جدید ترین قسمت ها فشرده کنند و آن را تبدیل به 15 الی 16 قسمت کنند البته تمام این صحبت هایی که در مورد پایتخت شد پیش فرض است و معلوم نیست چه می شود.

سریال «ن.خ» دو سری موفق داشته است اما فصل دوم آن از توفیق کمتری برخوردار بود در واقع عوامل این سریال مانند پایتخت کار کرده بودند تا این را القا کنند و بگویند که به زلزله مهیب غرب کشور توجه داشته اند. اما برای قسمت سوم و اینکه قرار است چه چیزی را دستمایه قرار دهند هنوز مانند پایتخت برای ما کنجکاو برانگیز نیست.

او ادامه داد: در خصوص تجربه جدید مابقی سریال ها چیزی نمی دانم و برایمان جای پرسش است که در شرایط کرونایی چه خواهد شد.

حسین سلطان محمدی به عنوان کلام آخر پیشنهادی به مسئولین تلویزیون در نوروز 1400 داد و تصریح کرد: به احتمال زیاد منع مهمانی و دورهمی را خواهیم داشت به همین دلیل تلویزیون با وجود فشار زیادی که تحمل می کند اما بایستی هماهنگی با بسیاری از اموری که در فضای آنلاین شکل می گیرد داشته باشد و شبکه نمایش خانگی هم باید با تلویزیون هماهنگ شود و برنامه های جدید تولید و پخش کند در این میان کانال های پخش تکراری مانند آی فیلم، تماشا و... باید فضایی برای تنفس ذهن مخاطب ایجاد کنند و لزوما بمباران تصویری نکنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون سینما سریال منتقد روزهای ابدی با خانمان سلطان محمدی سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۶۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر بازگشت سریال «۸۷ متر» کیانوش عیاری به تلویزیون دست به دست شد؛ در حالی که مدیران سازمان صداوسیما اعلام کرده‌اند خبر جدیدی مبنی بر پخش این سریال از تلویزیون وجود ندارد و بر همان تصمیم قبلی یعنی توافق با یکی از پلتفرم‌ها برای انتشار هستند.

علت گمانه‌زنی‌های جدید درباره‌ی آخرین وضعیت سریال کیانوش عیاری، گویا گفته‌های خود این کارگردان در یکی از برنامه‌های رادیویی بوده است. عیاری درباره‌ی وضعیت نامعلوم پخش سریال «۸۷ متر» توضیح داده بود: «خود ما هم نسبت به این سریال سردرگم بودیم اما احتمالا تکلیف مشخص و از تلویزیون پخش می‌شود.»

با این حال طبق پیگیری‌های ایسنا از مرکز سیمافیلم، اعلام شده است که سیمافیلم نکته جدیدی برای پخش این سریال ندارد و همان موضع قبل را در قبال نحوه پخش «۷۸ متر» دنبال می‌کنند.

مسوولان سیما سال گذشته بعد از این اعلام که برای پخش آخرین سریال کیانوش عیاری تصمیمی ندارند و در پی به توافق رسیدن با پلتفرم‌ها برای پخش سریال «۸۷ متر» هستند، خبری از جزئیات پخش ـ اینکه کدام پلتفرم و چگونه ـ اعلام نکرده‌اند.

مهدی نقویان، رییس سیمافیلم اعلام کرده بود که سریال «۸۷ متر» قرار است در یکی از پلتفرم‌ها به پخش برسد.

ضمن اینکه کیانوش عیاری امروز در گفت‌وگویی با ایسنا درباره‌ی ماجرای پخش  سریالش از تلویزیون اینگونه توضیح داده است: من درباره‌ی پخش این سریال هیچ چیزی نمی‌دانم و فقط از طریق یکی از رسانه‌ها خبردار شدم که قرار است این اتفاق بیفتد. حالم خوب نیست و اساسا فرصتی برای پیگیری وضعیت پخش سریالم ندارم.

در حالی که بسیاری از بینندگان تلویزیونی پخش سریال «۸۷ متر» به کارگردانی کیانوش عیاری را در سال ۱۴۰۰ انتظار می‌کشیدند، در نهایت این سریال در جدول پخش برنامه‌های تلویزیونی آن سال قرار نگرفت و پخشش به سال بعد موکول شد اما سال ۱۴۰۱ هم خبری از پخش این مجموعه نبود که در نهایت اعلام شد اصلا قرار نیست سریال عیاری روی آنتن صداوسیما برود.

سریال «۸۷ متر» سال ۹۵ کلید خورد و بعد از وقفه‌های چندباره در روند تولید که پاره‌ای از آن به کمبود بودجه نسبت داده شد و بخشی از آن به مشکل کرونا، در نهایت زمستان ۹۹ بود که عیاری موفق شد تصویربرداری سریالش را به اتمام برساند.

ساخت این سریال تسویه حسابی مالی محسوب می‌شد با تلویزیون؛ در حقیقت کیانوش عیاری «۸۷ متر» را ساخت تا بدهی‌اش را به صداوسیما بپردازد.

عیاری پیشتر در گفت‌وگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا «۸۷ متر» سریال دلخواهش بوده، گفته بود: «فکر می‌کنم با توجه به صحنه‌هایی که داریم، گیرایی خاصی وجود دارد و قرار هم بوده داشته باشد؛ بنابراین اگر اتفاقی غیر از اینها بیفتد، می تواند یکی از اتفاقات خیلی نادری باشد که گاهی اوقات رخ می‌دهد. تمام سرمایه‌گذاری‌ها در هالیوود بر اساس روال معمول فیلم‌های تاریخی در مورد فیلم «کلوپاترا» اعمال می‌شود، با همان کارشناسان، همان پول و همان امکانات و همان استعدادها، اما به ناگاه فیلم‌ کمپانی خودش را ورشکست می‌کند؛ اینها استثنائاتی است که در حرفه‌ی پیچیده‌ی فیلم‌سازی موجود است.»

کیانوش عیاری کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون تاکنون چهار سریال ساخته است که «خانه به خانه» (۱۳۷۵)، «هزاران چشم» (۱۳۸۰)، «روزگار قریب» (۱۳۸۶ـ ۱۳۸۱) و «۸۷ متر» را شامل می‌شود. در پرونده کاری این هنرمند ساخت سریالی برای شبکه نمایش خانگی به چشم نمی‌خورد.

این کارگردان باسابقه در پاسخ به اینکه آیا در طول این سال‌ها به سریال‌سازی در شبکه‌ی نمایش خانگی هم فکر کرده است، گفته بود که این شرایط است که می‌تواند تعیین‌کننده باشد و نمی‌توان با قاطعیت گفت دوست دارم یا نه.

بازیگرانی چون علی دهکردی، مهران رجبی، شهین تسلیمی، فریده سپاه منصور، محمد بحرانی، داریوش کاردان، زنده یاد علی انصاریان، حسین سلیمانی و فریبا کامران در سریال «۸۷ متر» ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان «۸۷ متر» آمده است: علیرضا پوردوانی به همراه همسر، دو دختر و پسرش خانه ای را از یک فروشنده به نام فرج ناصری خریداری می کنند اما روز اسباب کشی متوجه می شوند که خانه به فرد دیگری به نام محسن خلیلی فروخته شده است. محسن به همراه پسر، همسر و دو دخترش صبح زودتر از پوردوانی‌ها به خانه رسیده اند و وسایلشان را در خانه گذاشته‌اند اما با رسیدن خانواده پوردوانی ماجرای کلاه برداری مشخص می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • ماجرای کوچ عمو پورنگ از تلویزیون
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • عمو پورنگ از تلویزیون رفت
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • «۸۷ متر» دوباره به تلویزیون بازگشت/خبر جدید کیانوش عیاری از سریال
  • سریال «بدل» به تلویزیون می‌رسد
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رخنه به قلب دشمن